bitcoin twitter facebook

september 6, 2023

Nieuw boek over de Zwitserse optie

Exit International presenteert een nieuw boek: Naar Zwitserland, hoe regelt u uw laatste reis.

De laatste tijd is er meer belangstelling voor ‘De Zwitserse optie’. In Handboek De Vredige Pil staat hierover al jaren een kort hoofdstuk. Wellicht geïnspireerd door dit hoofdstuk en de actuele ontwikkelingen in het land zelf, willen steeds meer mensen weten wat die opties precies zijn. In Zwitserland is -als enige land ter wereld- hulp bij zelfdoding zonder arts onder voorwaarden toegestaan. Er zijn drie (v/h vier) organisaties die deze dienst aanbieden. Exit International heeft altijd grote interesse gehad in de Zwitserse optie. Sarco, een project van Philip Nitschke, heeft onder de Zwitserse wetgeving de meeste kans van slagen.

In Naar Zwitserland gaat Nitschke uitvoerig in op de materie van hulp bij zelfdoding in Zwitserland. In diverse hoofdstukken beschrijft hij wat er allemaal bij komt kijken. Van wetgeving tot concrete uitvoering. Het verschil tussen de drie organisaties. Ook de kosten worden in het boek (met totaal 63 pagina’s) beschreven.

Exit heeft inmiddels een Engelstalige hulpdienst opgezet voor mensen die gebruik willen maken van de mogelijkheid tot hulp bij zelfdoding in Zwitserland. Deze service helpt de hulpvrager door de bureaucratische route heen en biedt waar nodig persoonlijke begeleiding bij de reis naar Zwitserland.

Voor wie zich serieus wil verdiepen in deze mogelijkheid, is Naar Zwitserland een aanrader. Gezien de blijvende aanpassingen in het Zwitserse uitvoeringsbeleid is het aan te bevelen niet de gedrukte versie maar de onlineversie aan te schaffen. Met een 24-maandenabonnement leest u altijd de meest actuele informatie. Updates worden automatisch doorgevoerd. Er komt ook een gedrukte versie. Naast de Nederlandstalige versie is het boek ook in het Engels verkrijgbaar. Andere talen zijn in voorbereiding.

Naar Zwitserland is te koop zonder leeftijdsrestrictie of legitimatieplicht. Hulp bij zelfdoding in Zwitserland is immers 100% legaal.

Koop Naar Zwitserland onlineversie hier
Reserveer Naar Zwitserland gedrukte versie hier (levering binnenkort)