bitcoin twitter facebook

Dr. Philip Nitschke

Dr. Philip Nitschke (PhD MBBS BSc Hons) is de oprichter en directeur van de non-profit organisatie Exit International.

In 1996 werd Philip de eerste arts ter wereld die vrijwillige euthanasie beoefende door een dodelijke en legale substantie te injecteren. Een wet, die slechts korte tijd in de Northern Territories of Australia van kracht is geworden, heeft dit mogelijk gemaakt.

Vier terminaal zieke patiënten van Philip gebruikten deze wetgeving om een ​​einde te maken aan hun lijden voordat het Australische parlement in maart 1997 de wet vernietigde.

In 1972 studeerde Philip af met een Ph.D. in Applied Physyk aan de Flinders University in 1972

Philip studeerde geneeskunde aan de Sydney University Medical School en studeerde in 1998 af. Hij stopte met zijn medische beroep in 1997 en zijn doctorale goedkeuring werd in juli 2014 opgeschort door de Australian Medical Council.

Het Hooggerechtshof van de Northern Territories verklaarde deze opschorting onwettig op 7 juli 2015 en de goedkeuring als arts in Australië werd met onmiddellijke ingang hersteld.

Philip deed afstand van zijn licentie en verbrandde zijn licentie publiekelijk tijdens een persconferentie in Darwin.

Tegenwoordig woont Philip Nitschke in Europa. Hij blijft veel reizen en treedt op bij openbare evenementen en workshops over euthanasie.

Hij startte een carrière als Kommediant aan de Edinburgh Fringe in augustus 2015 getiteld “Dicing with Dr Death” en ontving vrij positieve recensies. In 2016 verscheen hij ook in Darwin en Melbourne.