bitcoin twitter facebook

Onze Filosofie

‘De vredige pil’ over praktische strategieën voor het levenseinde is gebaseerd op een burgerrechtenmodel van ‘euthanasie’.

Exit ziet euthanasie meer als een burgerrecht dan als een medische behandeling.

Als een burgerrecht is euthanasie een fundamenteel mensenrecht, toegankelijk voor iedereen met een gezonde geest (zonder de betrokkenheid van artsen).

Als medische behandeling is euthanasie beperkt tot mensen die ernstig ziek zijn of ondraaglijk lijden. De meeste mensen zijn uitgesloten.

Het doel van de reeks De vredige pil is om volwassenen met een gezond verstand de meest accurate en betrouwbare informatie over het levenseinde te bieden.

Toegang tot accurate, up-to-date informatie is cruciaal voor het nemen van beslissingen over uw eigen leven en dood.

Sommige mensen zullen dit informatief vinden in de context van palliatieve zorg, terwijl anderen helemaal niet ziek zullen zijn.

Een end-of-life-plan is een “verzekering” voor de toekomst.

Een goed opgezet plan voor een waardige dood is een belangrijk onderdeel van de algemene levensplanning (evenals een testament, vooraf betaalde begrafeniskosten, enz.)

De meeste mensen hopen deze informatie nooit nodig te hebben. Velen van ons willen echter graag weten dat we een keuze hebben als de situatie zich voordoet.

Leven in de context van ziekte of ouderdom is geen misdaad.

Vragen om hulp van een naast familielid is echter in strijd met de wet en kan in sommige landen tot zware straffen leiden.

Daarom is het de moeite waard om hier van tevoren goed bij stil te staan.

Bij het schrijven van het handboek De vredige pil erkennen de auteurs het baanbrekende werk van Dr. Jack Kevorkian en Derek Humphry. (schrijver van Final Exit)

Dr. Jack Kevorkian was een arts en hielp meer dan 100 patiënten aan een vreedzame dood voordat hij vervolgd werd. Hij bracht bijna tien jaar in de gevangenis door.

Derek Humphry richtte in 1980 de Hemlock Society op en publiceerde Final Exit in 1991 .

Final Exit  was het eerste boek over euthanasie als een fundamenteel recht waarmee lezers van tevoren hun levenseinde  konden plannen.

Samen hebben deze twee activisten veel geschreven over de geschiedenis van de wereldwijde euthanasie en de euthanasiebeweging.

De gedrukte versie van ‘The Peaceful Pill Handboek’ over euthanasie en hulp bij zelfdoding werd voor het eerst gepubliceerd in 2006. De online versie, De vredige pil E-Handboek’, waarop men zich kan abonneren, werd voor het eerst gepubliceerd in 2008.
De online versie wordt tot zes keer per jaar bijgewerkt. Zo kan worden gegarandeerd dat lezers toegang hebben tot de meest actuele en belangrijke informatie over wereldwijde ontwikkelingen op het gebied van euthanasie en hulp bij zelfdoding.

Wilt u advies of hulp?

Dan kunt u contact opnemen met de volgende organisaties die gratis anonieme psychosociale hulp aanbieden via mail, chat en/of telefoon.Wilt u advies of hulp, dan kunt u contact opnemen met de volgende organisaties die gratis anonieme psychosociale hulp aanbieden via mail, chat en/of telefoon.

Nederland

België

Internationaal

KOOP NU